Temperature Sending Unit

Fire06

Original poster
Member
Dec 18, 2011
7,223
I need help finding the temp sending unit on my 06 I6 trailblazer. I am pulling my hair out trying to find it. I have the thermostat out , alternator out and i can not see it any where. I have researched it so i know it is in this area but I can not find anything that looks like the new one. Thanks for the help.
 

The_Roadie

Lifetime VIP Donor
Member
Nov 19, 2011
9,957
Portland, OR

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    37.3 KB · Views: 68

Fire06

Original poster
Member
Dec 18, 2011
7,223
Sorry but by your picture Roadie it is not there.. Thats the area I have been looking and nothing is to be found there. With some more looking around I am wondering about the back of the motor or a different location
 

Fire06

Original poster
Member
Dec 18, 2011
7,223
Called the dealer and asked them. Passenger side back of motor crammed in near the fire wall. It is not getting changed now. Almost impossible. :hissyfit::hissyfit:
 

n0kfb

Member
Dec 8, 2011
104
Doesn't anyone begin a repair AFTER consulting a service manual?

-- Dan Meyer :coffee:
 

6716

Member
Jul 24, 2012
833
n0kfb said:
Doesn't anyone begin a repair AFTER consulting a service manual?

-- Dan Meyer :coffee:

Nope. Takes all the mystery out of it.
 

Fire06

Original poster
Member
Dec 18, 2011
7,223
Had all ready read about it here in the forum so I though I knew what I was doing. It was just that all the stuff I read had the sensor by the thermostat not at the back of the engine. It was like an adventure hunt for the Temp sensor. :wootwoot::wootwoot:
 

Forum Statistics

Threads
23,483
Posts
639,847
Members
18,715
Latest member
ozzyextlt

Members Online