Washer fluid leak

Badbart

Original poster
Member
Nov 20, 2011
633
Has anyone had this problem? Seems to be leaking at the pump or where the pump plugs into the resovoir!? I can fill it with water and it works great, until the water all leaks out.
Also got two codes with a "Service Engine Soon" light. P0128 and P0106. Guess I'm due, it's got about 127K miles on it now.
 

Steveinfl

Member
Dec 6, 2011
62
Not sure about the engine codes but my washer reservoir does a similar thing. If I fill mine to the top I will typically lose 1/4 of the tank then the leak stops. I actually removed the entire washer reservoir and used some gasket material to tighten up where the pumps enter the tank. It improved but still leaks only when completely full.

If you take it apart I would probably glue the pumps in with a plastic epoxy and let it set up for a day. Silicone didn't work for me either.

Good luck
 

Sparky

Member
Dec 4, 2011
12,927
P0128 is engine too cold. Probably thermostat and/or sensor (replace both IMO).

P0106 is MAP sensor. But a brief googling showed some people having that fix itself after the t-stat and temp sensor replacement. Seems odd but worth doing that first I suppose.

Not sure about the washer leak.
 

Badbart

Original poster
Member
Nov 20, 2011
633
From what I've read the common cause of the low temp is indeed the t-stat. I also will follow the throttle body cleaning instructions, as that seems to be related to the MAP sensor issue. It's great to have these resources available! Much thanks to all who contribute! Sounds like a good weekend project.
 

Gevans17

Member
Jan 8, 2012
63
Badbart said:
Has anyone had this problem? Seems to be leaking at the pump or where the pump plugs into the resovoir!? I can fill it with water and it works great, until the water all leaks out.
Also got two codes with a "Service Engine Soon" light. P0128 and P0106. Guess I'm due, it's got about 127K miles on it now.

Mine was leaking thru the pump housing itself. Had to replace the pump to get it stopped. Washer Pumps are approx $15 at AZ
 

Badbart

Original poster
Member
Nov 20, 2011
633
Gevans17 said:
Mine was leaking thru the pump housing itself. Had to replace the pump to get it stopped. Washer Pumps are approx $15 at AZ

Good to know, thanks.
 

Forum Statistics

Threads
23,225
Posts
637,043
Members
18,381
Latest member
SSLady5

Members Online