Lost Gauges. Truck died. No OD

Purefection

Well-Known Member
I was just driving down the highway when my brake light came on, then all My gauges shutoff. I pulled over and shut the truck off and it would not restart until unhooking the battery. Now the truck will not shift into OD. Bad pcm? I have a loaner pcm in there right now.

Only other thing done to the truck recently is a remote start was installed.
 

Mounce

Well-Known Member
If it was a TB I would blame the ignition switch...don't know about a Canyon though.
 
OP
OP
Purefection

Purefection

Well-Known Member
Well from what I've read it is the remote start. Hopefully get it figured tomorrow
 

Mounce

Well-Known Member
Could be. Some aftermarket electronics like that transmit garbage through the data-bus and screw with the other electronics. Maybe disconnect it and see what happens.

-that's based off of my knowledge of TB's, again.
 
OP
OP
Purefection

Purefection

Well-Known Member
Well, truck was doing the same thing this morning then all of a sudden it dropped into od while doing about 80. Working good now
 

IllogicTC

Well-Known Member
Purefection said:
Well, truck was doing the same thing this morning then all of a sudden it dropped into od while doing about 80. Working good now
Is this after removing the remote start, or just a random transition back to normal?
 
OP
OP
Purefection

Purefection

Well-Known Member
IllogicTC said:
Is this after removing the remote start, or just a random transition back to normal?
Just random. Haven't done anything. Checked all fuses and connections. Everything was tight.
 

Online statistics

Members online
11
Guests online
317
Total visitors
328

Staff online

Forum statistics

Threads
19,794
Messages
585,320
Unanswered questions
2
Answered questions
1
Members
12,552
Latest member
wade0671
Top Bottom