Lost Gauges. Truck died. No OD

Purefection

Registered Member
I was just driving down the highway when my brake light came on, then all My gauges shutoff. I pulled over and shut the truck off and it would not restart until unhooking the battery. Now the truck will not shift into OD. Bad pcm? I have a loaner pcm in there right now.

Only other thing done to the truck recently is a remote start was installed.
 

Mounce

Guru
If it was a TB I would blame the ignition switch...don't know about a Canyon though.
 

Purefection

Registered Member
Thread Starter
Well from what I've read it is the remote start. Hopefully get it figured tomorrow
 

Mounce

Guru
Could be. Some aftermarket electronics like that transmit garbage through the data-bus and screw with the other electronics. Maybe disconnect it and see what happens.

-that's based off of my knowledge of TB's, again.
 

Purefection

Registered Member
Thread Starter
Well, truck was doing the same thing this morning then all of a sudden it dropped into od while doing about 80. Working good now
 
Purefection said:
Well, truck was doing the same thing this morning then all of a sudden it dropped into od while doing about 80. Working good now
Is this after removing the remote start, or just a random transition back to normal?
 

Purefection

Registered Member
Thread Starter
IllogicTC said:
Is this after removing the remote start, or just a random transition back to normal?
Just random. Haven't done anything. Checked all fuses and connections. Everything was tight.
 

Forum Statistics

Threads
21,616
Messages
614,953
Members
15,724
Latest member
Sam_Augusta_Ga

Members Online

Top Bottom